Categorías
Sin categoría

Xàtiva Renaixentista

Noviembre 2021

Festival de música i patrimoni al voltant dels Borja. Xàtiva, bressol de la família Borja, una de les més poderoses del Renaixement. La família assolí fama universal amb dos papes, Alfons de Borja (Calixt III, 1456-1458) i el seu nebot Roderic de Borja (Alexandre VI, 1492-1503). Els Borja van ocupar nombrosos càrrec de poder civil i eclesiàstic, com va fer posteriorment Sant Francesc de Borja, que va ser tercer general de la Companyia de Jesús (1565-1572). Partint d’aquesta singularitat, la proposta es centra en un cicle multicultural on es combina la música històrica, l’arquitectura dels diferents espais de la ciutat, el ric patrimoni turístic de Xàtiva i la gastronomia, fent partícep al públic assistent de la vinculació amb una esplendorosa etapa renaixentista.